Enorme stijging populariteit jonge occasions

Stijging populariteit jonge occasions
Op Marktplaats is er namelijk dit jaar (januari 2022 tot september 2022) ruim 37% méér geklikt op jonge occasions, dan dezelfde periode een jaar eerder. En mensen die normaliter een nieuwe auto kopen, zijn erg veeleisend. Met name als het gaat om opties. Zo wil 80% van de mensen automatisch inparkeren als optie hebben. Dat hadden we niet verwacht. Toen de eerste auto’s ermee uitgerust waren probeerden we het een keertje uit om er nooit meer naar om te kijken. Maar dat mensen het daadwerkelijk gebruiken is verrassend!
Het zal je zijn opgevallen dat de automarkt op dit moment een beetje vreemd is. Iedereen heeft een auto nodig, maar er zijn er telkens minder. Nieuwe auto’s worden te weinig geleerd door allerlei issues zoals het coronavirus (halfgeleiders) en de oorlog in Oekraïne. Dit zorgt ervoor dat de mensen die normaal een nieuwe auto kopen, nu genoegen nemen met een jong gebruikte.

Tot zover niets nieuws onder de zon, toch? Maar hoe vertaalt zich dat naar absolute en keiharde cijfers? Nou, we hebben goed nieuws voor je. Om met Harrie Jekkers te spreken, die krijg je nu voor je plaat! Marktplaats heeft namelijk een grootschalig onderzoek gehouden bij de bezoekers. Er is een duidelijke kentering te zien qua auto’s en opties die populair zijn in 2022. Zeker ten opzichte van vorig jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Koop de ultieme Jaguar XJ op Marktplaats

Zoals het heurt op een topsedan is deze Jaguar XJL uitgevoerd in stemmig zwart. De chromen velgen zijn net iets…

911 Carrera Panamericana is de volgende sportkever

De basis van de Carrera Panamericana is de 911 Carrera S Cabriolet. De auto is gespoten in Gentiaanblauw. Net als…